Skoči na glavno vsebino

Tudi na naši šoli so si učenci na svež kruh namazali maslo in okusen med, popili so mleko in pojedli jabolko. Najmlajše (1. triada) je obiskal tudi čebelar. V okviru Dneva slovenske hrane je to namreč osrednji dogodek, ki ga vsakoletno obeležujemo tretji petek v novembru. Namen projekta je, da otroke, mladino in širšo javnost skupaj in enovito seznanjamo o pomenu zajtrka, pomenu in prednostih lokalno pridelanih živil, ki so pridelana oz. predelana v Sloveniji. Prav tako je pomembno poudariti tudi vlogo kmetijstva in čebelarstva. Pogled na navdušene otroške nasmehe naj bo tudi vnaprej naše vodilo, da si bomo prizadevali za ohranjanje in uporabo kakovostnih slovenskih živil, s tem podpirali lokalno kmetijstvo in izkazali skrb okolju.

Nekaj utrinkov si lahko ogledate v galeriji.

(Visited 91 times, 1 visits today)
Dostopnost