Skoči na glavno vsebino

KAMENTON, celodnevna akcija popravila suhega zidu za otroke kraških šol in vrtcev z obeh strani meje, je ob komenski šoli potekala v soboto, 13. aprila 2024.

 

Otroci šol  in vrtca, skupaj približno  130 otrok  je s skupnimi močmi sezidalo suhi zid pod vodstvom izvedencev suhozidne gradnje. Vsako skupino je vodil mentor – izvedenec in vsaka etapa gradnje je trajala 2 uri.  Otroci in starši so prisluhnili tudi razlagi ge. Karin Lavin o pomenu suhih zidov in sodelovali v vajah vživljanja in občutenja dediščine.

Aktivnosti gradnje so spremljale tako predstavnice Partnerstva kraške suhozidne gradnje in učitelji oz. vzgojitelji – predstavniki 12 šol in vrtcev.

 

Vsem učencem, staršem, učiteljem sodelujočih šol ter vrtcu se zahvaljujemo za svoj prispevek prostega časa in pridnosti njihovih rok pri gradnji šolskega suhega zidu. Občini Komen se zahvaljujemo, da je ta projekt podprla in soorganizirala. Posebna zahvala pa gre mentorjem – izvedencem za suhogradnjo, da so svoje znanje o gradnji suhega zidu tekom celega dne predajali tako otrokom kot tudi odraslim.

Videoposnetek, ki je nastal ob tej priložnosti, si lahko ogledate tukaj.

(Visited 102 times, 1 visits today)
Dostopnost